НОВИНИ

Граждани от 11 държави са пострадали след атаката в Лондон

Четирима души, сред които и нападателят, са жертвите на терористичния акт в Лондон вчера. Загинали са британският полицай Кийт Палмър, 43-годишната британка от испански произход Айша Фраде. Няма информация за другата жертва - мъж на видима възраст около 50 години. Ранените са 40 души, 7 от тях са в критично състояние. Пострадалите са граждани на 11 държави, сред тях Румъния, Южна Корея, Полша, Франция и Гърция. Нападателят е роден във Великобритания и е бил разследван от МИ-5.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
16:29, 23.03.2017
Чете се за: 00:53 мин.
По света

14:40 часа минути местно време. Кола се врязва в група пешеходци, които се движат по моста, който води към Уестминстърското абатство. Настъпва паника. Хората започват да напускат мястото на инцидента. Майката на 2 деца и учител по испански в колеж в Лондон Айша Фрадe загива. На място умира още един мъж. По време на атаката жена пада в река Темза, но е спасена.

Десетки са ранени. Сред тях са група френски ученици, британски студенти, трима полицаи и много туристи. Очевидците са шокирани.

Ричард Тайс, очевидец: "Видях как по целия мост лежат тела на хора. Най-малко 8 човека се намираха на земята. Кола се беше врязла в хората на южната част на моста, след това тя се блъсна в северната част откъм парламента".
;

След като помита десетки на моста, шофьорът се блъска в ограда край британския парламент. Слиза и се отправя с нож в ръка към сградата, където депутатите заседават. В опит да спре нападателя, невъоръженият полицай Кийт Палмър е намушкан. Друг униформен успява да ликвидира терориста. Британският депутат Тобиас Елууд се притича на помощ на ранения полицай, като прави изкуствено дишане и се опитва да спре кръвотечението.

Парламентът спира работа след като става ясно за случващото се.

Депутатите в британския парламент останаха в сградата няколко часа преди да бъдат изведени. Един от тях е заснел паниката с телефона си.

В района пристигнаха специални части, както и сапьорски екип. Силите за сигурност призоваха за спокойствие и бдителност. Периметърът беше отцепен, а разследващите събират улики.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей: Никога няма да преклоним глава пред тероризма
Тереза Мей: Никога няма да преклоним глава пред тероризма
Разширяват клетки в зоопарка в Благоевград
Разширяват клетки в зоопарка в Благоевград