НОВИНИ

Гърция отбелязва прогрес в справянето с бежанците

Спасителни екипи в Сицилия съобщават, че десетки мигранти може да са загинали в Средиземно море миналата седмица. 117 души са пътували с надуваема лодка, оцелели са само 40. Гърция отбеляза прогрес в справянето с бежанците, обяви гръцки официален представител.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:48, 21.06.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

В момента в Гърция има около 62 000 бежанци, които търсят убежище. Над 1 милион пристигнаха на гръцките брегове от 2015 година, с цел централна Европа.

В първите три месеца на 2018 година новопристигналите в Гърция са 25 578. За сравнение за същия период през 2017 г. хората са били 14 222. Властите отбелязват напредък в приемането на мигранти.

Янис Балафас, зам.-министър по миграционната политика: Имаме много положителни промени. В началото условията в приемателните центрове бяха елементарни, персоналът неопитен, сега сложихме всичко в ред и нещата са както трябва.

24 000 бежанци в Гърция вече живеят в апартаменти. Близо 68 милиона души по света са били принудени да напуснат домовете си, 22 милиона от тях са бежанци. Това са последните данни на Върховния комисариат за бежанците към ООН.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди индийци отбелязаха международния ден на йогата
Хиляди индийци отбелязаха международния ден на йогата
Протести срещу изменения в Наказателния кодекс в Румъния
Протести срещу изменения в Наказателния кодекс в Румъния