НОВИНИ

Инфекцията на проф. Пимпирев е овладяна, напусна болницата

По телефона от чилийския град Пунта Аренас, разположен на Магелановия проток, проф. Христо Пимпирев съобщи, че днес, сутринта е бил изписан от болницата. Резултатите от задълбочените изследвания са показали, че инфекцията вече е овладяна, постепенно отмира, слава Богу, не е нанесла поражения на засегнатите органи и не е наложителна по-нататъшна хоспитализация.

инфекцията проф пимпирев овладяна напусна болницата
bnt avatar logo
от БНТ
10:10, 19.01.2016
Чете се за: 00:19 мин.
Още

До окончателното възстановяване, проф. Пимпирев, ще релаксира няколко дни, под ежедневен лекарски преглед, в къщата на сеньора Инес Луна – голяма приятелка на България, приютяваща от вече петнадесетина години, група след група български полярници, по пътя им към Антарктика.

Изказваме голямата си благодарност към лекарката на испанската база д-р Ирена Ткачук и лекарите от кораба "Есперидес“, които с професионализъм, медикаменти и апаратура оказаха безценна помощ на българските си колеги в овладяването на кризисната ситуация с установената пневмония на проф. Пимпирев и то при изключително тежки атмосферни условия в района на о-в Ливингстън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 112-годишна възраст почина най-възрастният мъж на планетата
На 112-годишна възраст почина най-възрастният мъж на планетата
Германия не може повече да показва дружелюбно лице на света
Германия не може повече да показва "дружелюбно лице" на света