НОВИНИ

Инстаграм ще блокира антиваксър хаштагове

От Инстаграм заявиха, че ще блокират хаштаговете използвани за разпространение на „потвърдено фалшива” информация свързана с ваксините. Вече са блокирани хаштаговете, които са фалшиви твърдения като #vaccinescauseautism (ваксините причиняват аутизъм). От компанията казват, че сега ще блокират още хаштагове, които се използват, за разпространяване на лъжи от антиваксъри.

bnt avatar logo
от БГНЕС
19:16, 10.05.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света
инстаграм блокира антиваксър хаштагове

От платформата заявиха за Би Би Си, че те няма да предприемат действия срещу хора и акаунти, които се самоопределят като антиваксъри, но се стремят да ограничат разпространението на фалшиви твърдения, защото те имат опасни последствия в реалния свят и в обществото.

От Инстаграм разчитат на Световната здравна организация и американските центрове за контрол над заболяванията да разобличат измамниците.

Фалшиви твърдения като #vaccinescauseaids (ваксините причиняват ХИВ) и #vaccinesarepoison (ваксините са отрова) вече са забранени и не се намират резултати за тях.

От платформата сега започват да блокират и хаштагове, които са започнали да разпространяват фалшива информация като # vaccines1234 (ваксини1234), който започна да се използва с тази цел и също ще бъде блокиран.

Инстаграм също така обмисля дали да не показва обучителни реклами на хората, които търсят теми свързани с ваксините.

Според Световната здравна организация антиваксърските убеждения са в „топ 10 на глобалните заплахи за здравето” през 2019 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заместникът на Гуайдо е във военен затвор с обвинение за държавна измяна
Заместникът на Гуайдо е във военен затвор с обвинение за държавна измяна
Монтират нови сирени в Стара Загора и Гълъбово
Монтират нови сирени в Стара Загора и Гълъбово