НОВИНИ

Италианският вътрешен министър Салвини заплаши със съд спасителите на мигранти

Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини заяви днес, че събира доказателства, за да се предприемат съдебни действия срещу екипажа на кораба "Сий уоч 3", който плава под холандски флаг, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
16:48, 27.01.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света
италианският вътрешен министър салвини заплаши съд спасителите мигранти

Той каза това на фона на множащи се призиви 47-те мигранти, които се намират на кораба, да получат разрешение да слязат.

"Разполагаме с конкретни свидетелства, че капитанът и екипажът на "Сий уоч 3" са поставили в опасност живота на хората на борда, отказвайки да изпълнят точните указания, които им бяха дадени преди няколко дни да свалят тези хора на най-близкото пристанище, не в Италия!", написа в туитър Салвини.

"Доказателствата ще бъдат предадени на съдебните власти", допълни той и обвини капитана и екипажа в "престъпление и явно желание да използват тези имигранти в политическа битка".

Салвини, водач на крайната десница, отказа достъп до пристанищата на страната си за мигрантите, идващи предимно от Субсахарска Африка и спасени в Средиземно море преди седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мадуро прикани европейските страни  да се откажат от ултиматума си
Мадуро прикани европейските страни да се откажат от ултиматума си
Крадец-рецидивист не може да бъде осъден заради брат близнак
Крадец-рецидивист не може да бъде осъден заради брат близнак