НОВИНИ

Италия конфискува активи за над един милиард евро на мафията

Италианска полиция конфискува активи на стойност над 1 милиард и 5 милиона евро на мафията. Операцията е определяна като една от най-мащабните срещу престъпния свят на Апенините. Иззети са курортно селище, голф клубове и ветроходни кораби.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
18:55, 24.11.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света
италия конфискува активи един милиард евро мафията

Ударът беше срещу наследниците на покойния Кармело Пати, който дълги години беше сред най-влиятелните хора в Коза Ностра. Започнал бизнеса като уличен продавач на платове, но съдбата го издигнала до върха.

Освен огромното влияние в Сицилия, през годините Кармело Пати успя да изгради и туристическа империя. Притежаваше хотели, голф клубове, кораби и яхти.

Пати беше смятан за един от най-доверените хора на неуловимия кръстник на сицилианската мафия Матео Денаро, който се укрива от 25 години. Операцията срещу наследниците на Кармело Пати може да разкрие следите на издирвания бос.

ДЖУЗЕПЕ ГОВЕРНАЛЕ, разследващ полицай: Когато става въпрос за укриване на данъци за милиони, а счетоводителят на тези компании, всъщност е тъстът на Матео Денаро, то тогава става ясна цялата система и връзките с мафията.

Известна е една снимка на Матео Денаро - от 90-е години. Чрез компютърна програма за състаряване, антимафиотите се опитват да изградят съвременния му образ. Предполага се, че Денаро живее в лукс и като съвременен Казанова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха 13-ото търговско изложение за български производители Златен лъв
Откриха 13-ото търговско изложение за български производители "Златен лъв"
Цветан Цветанов: Протестите са демократична форма, стига да не нарушават права
Цветан Цветанов: Протестите са демократична форма, стига да не нарушават права