Извън сериозните теми на срещата в Биариц, медиите отделят внимание на любопитни неща като менюто на лидерите и програмата на първите дами. Всичко е в тон с региона, където се намира френският курорт - Страната на баските има какво да предложи и на най-изтънчените вкусове.
Дискусиите на форуми като срещата на Г-7 обикновено продължават на масата за хранене и обстановката там е изключително важна.
За добро начало на форума на снощната вечеря бяха поднесени специалитети от кухнята на баските, дело на местния майстор готвач Седрик Бешаде, познат от кухнята на Елисейския дворец.
Лидерите вкусиха мармитако - яхния с риба тон, уловена в района, и баски сладкиш. За начало имаше пиперад - предястие с домати, чушки, иберийски хамон и прочутите люти чушки от село Еспелет, което днес видяха първите дами. Освен дегустация на местни вина, имаше и културна програма.
В Комбо-ле-Бен първите дами видяха къщата-музей на Едмон Ростан. Вила Арнага е построена от автора на "Сирано дьо Бержерак".