НОВИНИ

Кампанията „Be activе – даваме повече“ във Велико Търново

Ученици от великотърновското средно училище „Емилиян Станев“ и Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ спортуваха заедно с любими музикални изпълнители. Старата столица e един от градовете, станали част от кампанията „Be activе – даваме повече“. Целта на инициативата е да мотивира учениците от горните класове да спортуват активно и да се хранят здравословно.

bnt avatar logo
от Катя Мерджанова
19:40, 12.10.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Играта - изпълнител
„Показваме им, че това може да им донесе радост, удоволствие и да обръщат внимание на това, че този застоял живот, който се прожектира постоянно отвсякъде, не е единственият, има и много по-забавен.”

Деветокласничката Габриела Опрова споделя, че обича да практикува различни видове спорт, но нейният любим е волейболът. Казва, че след тренировка се чувства уморена, но и удовлетворена.

Габриела Опрова
„Ами тренирам от втория срок на 5-и клас, вече 4 години. Започнах, бях много зле, обаче с много труд и много упорство всичко се постига и вече съм много доволна.”

Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието са партньори на кампанията, а самата тя е продължение на Европейската седмица на спорта. Инициативата ще продължи до 20 март 2017 година в училища в цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гражданска награда на Европейския парламент за 2016 година
Гражданска награда на Европейския парламент за 2016 година
Протест в Спешна помощ заради недостиг на екипи
Протест в Спешна помощ заради недостиг на екипи