НОВИНИ

Каракачанов разкритикува местната власт заради напрежението в Габрово

Заради напрежението в Габрово, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов свика в Министерския съвет извънредно заседание с ръководството на МВР. Какви мерки за сигурност са предприети в града - вижте в прякото включване от обедните ни новини на Йоана Миланова

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:07, 11.04.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

По време на срещата бе обсъдена ситуацията в Габрово. Стана ясно, че полицията е имала данни за организирането на нерегламентирано мирно събиране в Габрово. По време на протеста, част от участниците, са се насочили към областния арест с цел да нахлуят в него и да се саморазправят със задържаните лица и след това ситуацията е ескалирала. Според главния секретар на МВР полицията си е свършила работата, пренасочвайки допълнително сили в Габрово.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Разпоредих да бъдат изпратени допълнителни сили от три областни дирекции, съседни до Габрово за овладяване на ситуацията. На място беше изпратен зам.-директорът на Главна дирекция "Национална полиция" със сили на Специализирани полицейски сили - София и Дирекция "Жандармерия". Пристигайки на място, колегите се справиха, ситуацията е овладяна. Към този момент имаме достатъчно полицейско присъствие в Габрово. Искам да ви уверя, че ще останем там, докогато е нужно.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов даде добра оценка на работата на полицията. Но отправи критики към местните власти:

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Местната власт трябва да започне да си върши работа и там където един кмет знае, че има приходящи, които се заселват незаконно или строят жилища незаконно или се самонастаняват в изоставени сгради незаконно, да сигнализират полицията да се вземат предварителни мерки, а не да се чака да се случи инцидент и тогава да хвърляме полицията с целия възможен ресурс да овладява положението.

На въпрос дали трябва да се поеме персонална вина за случилото се, Каракачанов отговори, че всеки има персонална вина, ако не си е свършил работата. Попитан дали би си подал оставката заради проблемите в сигурността, Каракачанов коментира цитирам "Ако смятате, че това би решило проблемите, бих я подал веднага".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След удължаването на Брекзит: Великобритания трябва да организира евроизбори
След удължаването на Брекзит: Великобритания трябва да организира евроизбори
Габрово все още е под засилено полицейско присъствие
Габрово все още е под засилено полицейско присъствие