НОВИНИ

Евакуираха хиляди хора от "Болшой театър" заради бомбена заплаха

Около 3500 души са евакуирани днес от сградата на московския "Болшой театър" поради бомбена заплаха, предаде ТАСС, като се позова на източник от специалните служби.

bnt avatar logo
от БТА
18:16, 05.11.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
евакуираха хиляди хора болшой театър заради бомбена заплаха

В 19 ч. (18 ч. българско време) в Бетховеновата зала на театъра е трябвало за започне концерт под наслов "Сърп и чук", посветен на стогодишнината от болшевишката революция в Русия. Генералният директор на театъра Владимир Урин потвърди, че има евакуация, но отказа да съобщи подробности.

Бомбена заплаха бе обявена и в хотел "Метропол", където също работят полицейски служители. Оттам няма данни за евакуация.
По-рано днес в руската столица бяха подадени сигнали за поставени взривни устройства на около 20 места, сред които търговски обекти, кинотеатри, ресторанти и кафенета.

Бомбена заплаха има и за универсалния магазин ГУМ, където също е извършена евакуация. Кинолози с обучени кучета проверяват помещенията в заплашените обекти.

В Санкт Петербург три търговски центъра бяха евакуирани заради безстопанствени предмети. В Новосибирск постъпиха сигнали за подозрителни предмети в 10 търговски центъра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха зимния мотосезон в Бургас
Откриха зимния мотосезон в Бургас
Арестуваха 11 саудитски принцове за корупция
Арестуваха 11 саудитски принцове за корупция