НОВИНИ

Ким Чен-ун: Светът ще види големи промени

Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер подписаха обширен документ, но към момента няма информация какво съдържа той. Севернокорейският лидер приветства историческата среща и призова „да оставим миналото зад гърба си", предаде агенция Франс прес.

ким чен светът види големи промени
bnt avatar logo
от БНТ
10:51, 12.06.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

„Днес, ние имахме тази историческа среща и решихме да оставим миналото зад гърба ни и ние ще подпишем този документ”, каза Ким Чен-ун и благодари на Тръмп за това, че направи тази среща възможна. „Светът ще види големи промени”, завърши севернокорейският лидер.

Към момента няма много информация за това какво пише в документа, който двамата лидери подписаха. Доналд Тръмп заяви, че са подписали „важен документ”, много обширен и, че и за двамата е било голяма чест да го подпишат. Според BBC се очаква по-късно копие от документа да бъде изпратено на медиите.

Според американския президент денуклеизацията на полуострова ще започне много скоро. „Ние започнахме този процес”, каза той.

Тръмп заяви, че на срещата се е създала специална връзка между двамата и те определено пак ще се срещнат. „Ние ще се срещнем, ще се срещнем още много пъти”, каза той.

На въпрос на репортери дали би поканил Ким в Белия дом, Тръмп отговори: „Да, абсолютно бих.”

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спад от 5% на руските записвания за почивка у нас, отчете Ангелкова
Спад от 5% на руските записвания за почивка у нас, отчете Ангелкова
​Каракачанов е издал заповед за разследване на причините за инцидента с Ми-17​
​Каракачанов е издал заповед за разследване на причините за инцидента с Ми-17​