НОВИНИ

Книга комикс за деца „По следите на моето първо съкровище“

„По следите на моето първо съкровище“ е най-новия проект на художничката Мила Янева и автора Артур Рошчин – книга комикс, в която историята е разказана само с картини. Произведението е за деца, които обичат приключенията.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов / Емил Жупов
20:01, 17.03.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

С художествените похвати на комикса, авторите Мила Янева и Артур Рошчин разказват историята на момче, което търси съкровище, завещано от дядо му. Разказ в образи вместо - в думи.

Мила Янева
"Аз я разказах чрез картинки. Всъщност и за това избрахме средството на комикса, защото той разказва историите в последователност.“

Мила Янева не е броила колко илюстрации е направила, за да пресъздаде идеята на Артур Рошчин. Но всички са използвани в книгата комикс с реалните им размери.

Мила Янева
"В случая на нас ни беше интересно доколко децата ще разберат и съответно дали ще разчетат нашия замисъл, и нашата история по точния начин, както сме искали да я предадем или ще се провокират по друг начин да стигнат до същото съкровище.“

За талантливата художничка илюстрацията е професия, но тя се надява да продължи да гледа на нея и като на хоби. Резултатът от този подход се вижда в „По следите на моето първо съкровище“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев пред БНТ: Намесата в нашите избори от страна на Турция е факт
Румен Радев пред БНТ: Намесата в нашите избори от страна на Турция е факт
Прогноза за времето: Облаци и дъжд  в Северна България, пролетно време в Южна България
Прогноза за времето: Облаци и дъжд в Северна България, пролетно време в Южна България