Кои са най-богатите хора в Белия дом?

Американският президент Доналд Тръмп подписа укази, свързани с по-строгото събиране на мита върху внос на чужди стоки. Според него указите ще подготвят почвата за "великото възраждане на американските производители". Членовете на новата администрация пък декларираха доходите си без обаче да дават пълни сведения за бизнес връзките си. Кои обаче са най-богатите в Белия дом?

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
19:28, 01.04.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Един от най-богатите членове на администрацията на Тръмп, като се изключи самият президент, е Гари Кон, който напусна висш пост в банката е икономическият съветник Голдман Сакс. Той е получил най-малко 40 милиона долара - дивиденти, лихви, заплата и бонуси.

Джаред Къшнър, зетят на Тръмп, и негов старши съветник, и Иванка Тръмп, неговата съпруга и дъщеря на президента, са се отказали от всички свои компании и участие в бизнеси и са продали 58 свои активи.

Двойката е запазила по-голямата част от собствеността си в сектора на недвижимите имоти. Авоарите им са между 240 и 740 млн долара.

Стив Банън - главният стратег на президента, е посочил доходих между 13 милиона долара и 56 милиона долара, включително и фирма за политически консултации, която струва 25 милиона долара.

Президентът Донлад Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс ще съобщят данни за финансовото си състояние догодина.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нови еко такси за автомобилите във Великобритания
Нови еко такси за автомобилите във Великобритания
Над 200 мигранти са спасени край Либия
Над 200 мигранти са спасени край Либия