Контрабандни златни накити за над 100 000 лв. задържаха на Капитан Андреево

Опит за контрабанда на над 1.5 кг златни бижута предотвратиха митническите служители при проверка на лек автомобил, съобщиха от Агенция „Митници”.

от БНТ
13:31, 15.01.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
контрабандни златни накити 100 000 задържаха капитан андреево

На 10.01.2019 година на трасе „Входящи автомобили и автобуси“ пристига лек автомобил „Ауди“ с чужда регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила, отклонен за проверка, пътували съпрузи, които заявили, че не пренасят нищо за деклариране. При проверката на митническите служители се установило, че в дамската чанта и в джоба на връхната дреха на жената са укрити 42 накити от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, обици и монети. Според експертизата на вещото лице откритите накити с общо тегло 1550 грама са златни и са на стойност 106 272 лева.

Бижутата са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване - Южна морска“, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Само преди ден, при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция митническите служители откриват укрити в несесер, увит в одеяло, близо 400 грама златни накити и монети. Накитите са задържани, а на нарушителя, австрийски гражданин е съставен акт по Валутния закон. В новогодишната нощ бе предотвратена контрабанда на над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити, открити при проверка на лек автомобил. Златото е открито в джобове в дрехите на шофьора, поставени в кутии в различни чанти с лични вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Няма извършени нарушения по време на въвода на либийския танкер
Няма извършени нарушения по време на въвода на либийския танкер
БСП изпращат сигнал до ЕК за концесията на летище София
БСП изпращат сигнал до ЕК за концесията на летище "София"