НОВИНИ

На ЖИВО по БНТ 1 и БНТ HD: Концертът на посланика на Евро 2016 Давид Гета

На 9 юни от 23:50 часа БНТ 1 и БНТ HD ще излъчат пряко от Париж концерта на световноизвестния диджей Давид Гета. Той е не само автор и продуцент на музикалните композиции за Евро 2016, но и посланик на кампанията на UEFA. Освен специалния концерт за фенове, той ще участва на живо в официалните церемонии по откриване и закриване на първенството на „Стад дьо Франс“.

живо бнт бнт концертът посланика евро 2016 давид гета
bnt avatar logo
от БНТ
13:48, 08.06.2016
Чете се за: 00:59 мин.
По света

Официалната композиция UEFA EURO-2016 ще бъде водещ музикален мотив към всички събития в рамките на турнира, съпътства трофи-тура на първенството и ще звучи в началото и края на преките телевизионни включвания.

През декември 2015, когато Давид Гета беше определен за посланик на Евро 2016 г., той заяви пред медиите: „Това е изключително вълнуващо – да бъдеш удостоен с честта да сътрудничиш с UEFA в проект от такъв мащаб, още повече в своята страна. Евро 2016 е повече от събитие за футболните фенове, затова искам те самите да бъдат в центъра на събитията, особено когато става дума за музика. В стремежа си да създам нещо необикновено, аз призовавам запалянковците от цял свят да се присъединят към предстоящото първенство, като се присъединят към създаването на официалния химн на първенството“.

;;

Световно известният диджей, музикален продуцент и двукратен носител на „Грами“, с продадени над 5 милиона копия албуми, призова милиони футболни фенове да станат негови съавтори за официалния химн на Евро 2016. Чрез специалния сайт: http://euro2016.com/davidguetta всеки имаше възможност да изпрати своя музикална композиция или изпълнение, а проектът на Гета използва откъси от композициите на феновете в официалния химн на първенството.

Авторите на откъсите, които са включени в композицията получават специални почетни знаци и възможност да участват в томбола с билети за официалното откриване на първенството, където Давид Гета ще изпълни на живо химна заедно с шведската певица Зара Ларсон. Победителите са и официални гости на концерта на Марсово поле, който ще имат възможност да видят зрителите на БНТ. Изпълненията на феновете звучат в многогласов семпъл на оригиналната композиция, който ще звучи след всеки вкаран гол на Европейското първенство.


Гледайте на живо концерта на Давид Гета и ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България на 30-то място за принос към човечеството
България на 30-то място за принос към човечеството
Взривиха изоставено куфарче пред Агенцията по вписванията в София (СНИМКИ)
Взривиха изоставено куфарче пред Агенцията по вписванията в София (СНИМКИ)