НОВИНИ

Обрат в политиката на Тръмп: Край на разделянето на мигранти в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи завой по отношение на политиката си спрямо мигрантите. Той подписа указ за прекратяване на практиката за разделяне на деца мигранти от родителите им при незаконно влизане в страната.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:50, 21.06.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Зрелищен обрат слага край на една практика, струвала многобройни критики на администрацията на президента на САЩ. С указ Доналд Тръмп прекрати разделянето на мигрантски семейства с думите, че сега ще има много щастливи хора.

В същото време американският държавен глава подчерта, че здравата охрана на южната граница на САЩ с Мексико остава приоритет за него.


;

Указът ще даде на семейства нелегални имигранти с деца предимство при разглеждане на техните случаи. Нормативният акт обаче няма да сложи край на т. нар. политика на нулева толерантност на администрацията на Тръмп към нелегалната имиграция.

Дарлин Супървил, журналист от Асошиейтед прес: Остава неясно как ще се приложи всичко това. Вероятно ще минат седмици, защото в момента има задържани повече от 2300 деца. Въпросът е какво ще се случи с тях, кога ще бъдат отново при семействата си.


;

Указът на Тръмп идва след натиск през последните дни и кадри, показващи страдащи деца по границата. Към чувствителната тема се включи дори първата дама - Мелания Тръмп, която заяви, че мрази да вижда как деца са отделяни от техните семейства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма повишение на цените за чадър и шезлонг по варненските плажове
Няма повишение на цените за чадър и шезлонг по варненските плажове
Протести в Румъния срещу смекчаване на Наказателно-процесуалния кодекс
Протести в Румъния срещу смекчаване на Наказателно-процесуалния кодекс