НОВИНИ

Кремъл: Намесата на САЩ във Венецуела е нарушение на международното право

Руският външен министър Сергей Лавров предупреди американския си колега Майк Помпео, че продължаването на "агресивните стъпки" на САЩ спрямо Венецуела е заплаха от "сериозни последици".

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:00, 01.05.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
кремъл намесата сащ венецуела нарушение международното право

"Само венецуелският народ има право да определя съдбата си, за която е необходим диалог между всички политически сили в страната и за който правителството призовава от дълго време. Разрушителният натиск отвън, особено силов, няма нищо общо с демократичния процес“, заяви Лавров.

По-рано американският държавен секретар Майк Помпео потвърди, че САЩ могат да използват въоръжени сили във Венецуела, за да свалят демократично избраното правителство "ако това е необходимо".

Лавров разговаря с Помпео по телефона днес, ден след като лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо обяви "заключителната фаза" в стремежа на опозицията да завземе властта в латиноамериканската страна.
Телефонният разговор беше изискан от американска страна по въпроси като бъдещите руско-американски контакти и хуманитарната ситуация в Сирия, както и венецуелския въпрос.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Суданските военни имат 60 дни, за да отстъпят властта
Суданските военни имат 60 дни, за да отстъпят властта
Албанската полиция задържа 204 кг марихуана
Албанската полиция задържа 204 кг марихуана