НОВИНИ

Кръстьо Белев: Малко се преекспонират нещата с коронавируса

Вирусът не е чак толкова вирулентен и смъртността е под 2%. Също така броят на заразените е по-нисък от предварителния математически модел, който беше направен. Това каза завършилият медицина в Китай Кръстьо Белев от Българо-китайска асоциация за бизнес развитие в "Сутрешния блок".

bnt avatar logo
от БНТ
09:45, 03.02.2020
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Кръстьо Белев, Българо-китайска асоциация за бизнес развитие и завършил медицина в Китай: Цифрите са тревожни, но не са безпрецедентни. Бих ви задал въпроса колко са умрелите от СПИН тази година? Над 2 024 000.

"Над 35 млн. души са под карантина. Самите градове са блокирани, дори последните дни няма и гориво по бензиностанциите. Самолетите не летят, влаковете не спират в тези градове, което е едно неудобство за тези жители", каза още той.

Кръстьо Белев: Китай е голяма сила в световната икономика и политика и има хора, на които не им е симпатичен. Малко се преекспонират според мен нещата. Целта е да се покаже като заразна страна, да се накарат някои инвеститори да го избегнат, ако трябва да избират между Китай и друга страна за инвестициите.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След Брекзит: Как се събуди Великобритания?
След Брекзит: Как се събуди Великобритания?
Предстоят засилени проверки на всички кораби, пристигащи в Бургас и Варна
Предстоят засилени проверки на всички кораби, пристигащи в Бургас и Варна