НОВИНИ

Лавров: Важно е да не се допускат нови американски удари в Сирия

Атаката в Сирия беше незаконна и ние се надяваме подобно нещо да не се повтаря - това каза руският външен министър Сергей Лавров в началото на срещата с американския си колега Рекс Тилърсън.

bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 12.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Тилърсън от своя страна заяви, че се надявам на конструктивен диалог и на стесняване на различията по оста Москва-Вашингтон по основни въпроси. Тилърсън е на първото си посещение в Москва, но това не е първата му среща с дипломат номер едно на Русия. Очаква се Съединените щати да настояват Русия да оттегли подкрепата си за сирийския президент Башар Асад. Напрежението на Корейския полуостров е другата тема, която Лавров и Тилърсън ще обсъдят. Според руски медии среща между държавния секретар и руския президент Владимир Путин, вероятно ще има.

Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия
"Многократно потвърдихме готовността си за конструктивен и равнопоставен диалог и сътрудничество, въз основа на съобразяването със законните ни интереси. Това е последователната ни позиция, и тя е формирана изцяло в рамките на международния закон, и не е повлияна от моментна ситуация или на грешен избор за това дали сте с нас, или против нас."
Рекс Тилърсън, държавен секретар на САЩ
"Срещата ни днес идва във важен момент от взаимоотношенията ни, когато можем да изясним общите си цели и интереси, дори когато тактическия ни подход към тях може да се различава. И да можем да изясним областите, където имаме остри различия, за да можем по-добре да разберем защо те съществуват и какви са възможностите за намаляване на тези различия."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенско село иска референдум заради изграждане на асфалтова база
Русенско село иска референдум заради изграждане на асфалтова база
Завърши срещата между ГЕРБ и ДПС в НС
Завърши срещата между ГЕРБ и ДПС в НС