НОВИНИ

Лондонската полиция разпространи снимки на двама от атентаторите

Британската полиция разкри самоличността на двама от общо тримата атентатори, които убиха седем души и раниха десетки на Лондон бридж.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов БТА
20:30, 05.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
По света
лондонската полиция разпространи снимки двама атентаторите

Единият терорист е Хурам Шазад Бут, на 27 години, британски гражданин, роден в Пакистан. Той е бил известен на полицията и вътрешното разузнаване Ми-5. Службите за сигурност обаче не са разполагали с елементи, навеждащи на мисълта, че той е подготвял атентат.


Според някои британски медии, Хурам Бут се е появил миналата година в документален филм, излъчен по Канал 4 и озаглавен "Моите съседи джихадистите". Той е работел за лондонската компания за обществен транспорт, твърдяха медиите.



;

Негов съучастник е 30-годишният Рашид Редуан, който е останал извън полезрението на службите. Представял се е като мароканец и либиец и посочвал различни дати на раждане. Редуан е използвал и друга самоличност - представял се е за Рашид Елхдар и е твърдял, че е на 25 години.

;

Единият от двамата идентифицирани нападатели е живеел в квартала Баркинг в източната част на Лондон, където полицията задържа няколко души в последните дни. Разследването продължава за установяването на самоличността на третия нападател.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийската опера и балет с два летни фестивала в Белоградчик и Видин
Софийската опера и балет с два летни фестивала в Белоградчик и Видин
Демонстрации на театър на сенките в Музея на куклите във Варна
Демонстрации на театър на сенките в Музея на куклите във Варна