НОВИНИ

Отстраниха Младич от четенето на присъдата му заради непристойно поведение

Заседанието на Международния трибунал на ООН за военните престъпления в бивша Югославия, на което се чете присъдата срещу бившия военен лидер на босненските сърби генерал Ратко Младич, продължи след пауза, обявена по молба на Младич, но скоро след това той бе отстранен от залата поради нервен изблик, съобщи белградският вестник "Блиц".

bnt avatar logo
от БТА
12:54, 22.11.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света
отстраниха младич четенето присъдата заради непристойно поведение

Защитата му поиска четенето на присъдата да се прекрати, защото на Младич му е прилошало и лекарите са измерили стойности на кръвното му налягане 180 на 80. Съдебният състав обаче заяви, че е получил друга информация от лекарите и че Младич може да издържи произнасянето на присъдата.

Защитата и съдиите спориха няколко минути, а през това време Ратко Младич станал, започнал да подвиква, да крещи и да хвърля слушалките за превод. Съдебният състав реши да прекъсне за кратко четенето на присъдата и да отстрани Младич от съдебната зала. Обвиняемият е преместен в друго помещение, в което от "удобно кресло" ще може да следи произнасянето на присъдата. До него има лекари, които могат да му помогнат, ако се наложи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 500 деца от Варна са обект на закрила
Над 500 деца от Варна са обект на закрила
Огромни задръствания в САЩ заради Деня на благодарността
Огромни задръствания в САЩ заради Деня на благодарността