НОВИНИ

На остров Кос и в Бодрум прекараха нощта на открито заради страх от нов трус

Жителите на гръцкия остров Кос и турските курорти Бодрум и Мармарис се възстановяват от земетресението, което разтърси региона вчера. Стотици спаха на открито. Част от транспортните връзки на остров Кос все още са разрушени.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
08:10, 22.07.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Страхът от нови трусове и повредените сгради принудиха жителите на остров Кос да прекарат нощта на открито. Много от тях пренощуваха в колите си, а друга част заедно с туристите посетили острова спаха в палатки по плажовете или край басейните.

Панайотис Бекали, жител на Кос: "Цял ден бяхме навън. Прибрах се да заредя телефона си и да взема нужните вещи и излязох пак. Не само аз съм навън, всички са. видяхте ли някой да си е вкъщи? Всички са навън."
Джон Грант, британски турист: "Когато съм навън не ме е страх, но ако вляза ще се уплаша. Идвам от страна, в която няма земетресения и е много плашещо за мен, когато съм в сграда, която се тресе. Навън съм в безопасност."
;

Земетресението с магнитуд 6,5 по Рихтер отне 2 човешки живота. Двама туристи бяха затрупани от сграда, която се срути в бар на остров Кос. Други над 500 души пострадаха на острова и по турските курорти. Голяма част от сградите са пострадали. Пристанището на остров Кос продължава да бъде затворено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови протести в Полша през изминалата нощ
Масови протести в Полша през изминалата нощ
Панаир на киселото мляко в Разград
Панаир на киселото мляко в Разград