На остров Кос и в Бодрум прекараха нощта на открито заради страх от нов трус

Жителите на гръцкия остров Кос и турските курорти Бодрум и Мармарис се възстановяват от земетресението, което разтърси региона вчера. Стотици спаха на открито. Част от транспортните връзки на остров Кос все още са разрушени.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
08:10, 22.07.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Страхът от нови трусове и повредените сгради принудиха жителите на остров Кос да прекарат нощта на открито. Много от тях пренощуваха в колите си, а друга част заедно с туристите посетили острова спаха в палатки по плажовете или край басейните.

Панайотис Бекали, жител на Кос: "Цял ден бяхме навън. Прибрах се да заредя телефона си и да взема нужните вещи и излязох пак. Не само аз съм навън, всички са. видяхте ли някой да си е вкъщи? Всички са навън."
Джон Грант, британски турист: "Когато съм навън не ме е страх, но ако вляза ще се уплаша. Идвам от страна, в която няма земетресения и е много плашещо за мен, когато съм в сграда, която се тресе. Навън съм в безопасност."
;

Земетресението с магнитуд 6,5 по Рихтер отне 2 човешки живота. Двама туристи бяха затрупани от сграда, която се срути в бар на остров Кос. Други над 500 души пострадаха на острова и по турските курорти. Голяма част от сградите са пострадали. Пристанището на остров Кос продължава да бъде затворено.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Масови протести в Полша през изминалата нощ
Масови протести в Полша през изминалата нощ
Панаир на киселото мляко в Разград
Панаир на киселото мляко в Разград