НОВИНИ

Над ​20 души ранени при взрив в автобус в Ерусалим

21 души са били ранени при взрив в автобус в Ерусалим. Според полицията, причина е бомба в задната част на автобуса.

bnt avatar logo
от БТА
21:45, 18.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света
​20 души ранени взрив автобус ерусалим

В задната част на взривилия се днес в Ерусалим градски автобус е била приведена в действие бомба, съобщи говорителят на израелската полиция Мики Розенфелд. Експертите на полицията са потвърдили, че взривно устройство е било задействано в задната част на автобуса, предизвиквайки пожар, при което са ранени 21 души. Двама от тях са в тежко състояние, а около 10 - в средно тежко.

Друг автобус и една кола също са пострадали от експлозията на улица Моше Барам близо до линията, разделяща западния сектор на града и източния сектор с палестинско мнозинство. Службата за вътрешна сигурност Шин Бет заяви, че става дума да терористична атака, предаде Франс прес.

Повечето от ранените са получили изгаряния. Първоначално властите бяха заявили, че автобусът е бил празен и че ранените се намирали в друг автобус, но тази версия не бе потвърдена, отбелязва Франс прес. Михаел Зингерман, говорител на полицията, цитиран от ТАСС, заяви, че по всяка вероятност в момента на взрива в автобуса от редовна линия номер 12 е имало хора, но са пострадали и пътниците от минаващ покрай него автобус.

Според него полицията проверява дали става дума за заложено предварително взривно устройство или е отговорен терорист камикадзе. По думите полицията проверява дали някой от ранените не е терорист, отговорен за атаката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвинение срещу шеф от военното министерство за за длъжностно престъпление
Обвинение срещу шеф от военното министерство за за длъжностно престъпление
Представиха новия брой на проекта Юридически барометър
Представиха новия брой на проекта "Юридически барометър"