САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Намериха телата на бащата и сина, които се изгубиха под връх Ботев

Откриха телата на двамата туристи, изгубили се в Стара планина. Бащата и сина изчезнаха на 6 февруари над Калофер. Те са били намерени от дългогодишния бивш спасител Тодор Мечкарев в малко дере на няколко метра от вилната зона в местността "Паниците".

от Станислава Христозова
13:06, 19.02.2020
12978
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Мечкарев първо видял раницата на двамата мъже, а след това и тялото на единия от загиналите. Малко по-нагоре бил и другият. Веднага сигнализирал на началника на Планинската спасителна служба в Пловдив, който предния ден бил в района, за да търси изчезналите туристи. В последния ден на спасителната операция вечерта местни хора видели светлина в този район. Казали на спасителите, но те им отговорили, че най-вероятно са техни колеги и не отишли до там.По думите на Мечкарев двамата най-вероятно са били живи по време на спасителната акция. Спасителите са претърсвали местността над тях.

"Казах къде може да са, но не ме послушаха да слезнат по-долу и да проверят. Спасителите са минали на метри от тях", коментира за БНТ Мечкарев.

Тодор Мечкарев: Още на десетата минута отдолу видях синьо нещо. Отивам в това дере. Виждам единия труп и веднага се върнах и сигнализирах първо на Георги Стамов, един от тях, които сега ги заведох, минал само отгоре над тях, а те са в едно деренце, заради един корен извадени бутилки, раници там са били живи до едно време.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БАБХ затвори предприятие за преработка на птиче месо в Луковит
БАБХ затвори предприятие за преработка на птиче месо в Луковит
КПКОНПИ иска отнемане на над 760 хил. лв. от бивш главен секретар на ДАБЧ
КПКОНПИ иска отнемане на над 760 хил. лв. от бивш главен секретар на ДАБЧ