НОВИНИ

Националната библиотека връчи грамоти на дарители и медии

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ връчи грамоти на своите дарители и медиите, които разказват за събитията и проблемите в институцията. Създателите на зала "История на книгата" и издателство „Еднорог“ са най-големите дарители през изминалата година. Почетна грамота получи и БНТ.

Айше Сали
от Айше Сали
22:59, 23.01.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

От думите на Константин-Кирил Философ и старопечатните книги до дигиталните изображения на най-ценните издания. За Вероника Илиева и Таня Михалева залата, посветена на писаното слово, е възможност да направят историята на книгата любопитна за повече читатели.

Вероника Илиева: Дигитализацията може да е метод да привлечем вниманието на младите към литературата, историята и културата. Да бъдат тук на място, за да се запознаят с културните ценности на България.
Таня Михалева: За нас беше много голяма отговорност заради сградата, институцията и всички ценности, които ще бъдат изложени тук.

Шест национални медии също получиха грамоти за принос към дейността на Библиотеката. Сред тях беше и БНТ.

Парични средства в размер на 70 хил. лв., както и книги и периодични издания за 50 хил лв. са дарили повече от 70 фирми и частни лица през 2018. Отличията се връчват за първи път, а поводът е 140-годишнината на Националната библиотека.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежението във Войводиново не стихва
Напрежението във Войводиново не стихва
Столичният квартал „Надежда“ става „зелен коридор“
Столичният квартал „Надежда“ става „зелен коридор“