НОВИНИ

Най-богатите знаменитости в класацията на Форбс

Какво е общото между Джордж Лукас, Мадона и Тайгър Уудс? Те са сред двадесетте най-богати американски знаменитости, класирани за първи път от списание Форбс! Чия банкова сметка е най-голяма и точно колко е - в следващата минута!

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
20:31, 29.12.2016
Чете се за: 00:56 мин.
По света

Четири цяло и шест милиарда - на толкова се изчислява състоянието на американския режисьор и създател на легендарната сага "Междузвездни войни" - Джордж Лукас. Тази сума му отрежда първото място в списъка на Форбс. Основната част от парите Лукас придобива след като продава филмовата си компания на Уолт Дисни.

На второ място се нарежда друг популярен режисьор и продуцент - Стивън Спилбърг. Неговото богатство се равнява на три цяло и седем милиарда долара. В края на 90-те години Спилбърг е сред основателите на киностудиото Дрийм Уъркс. Първата си лента създава едва на 11 години, а на 13 печели и първата кинонаграда.

Опра Уинфри заема третото място в класацията. Популярната телевизионна водеща може да се похвали с богатство в размер на две цяло и осем милиарда долара, както и с хиляди интервюта на знаменити личности.

След нея се нарежда спортната легенда Майкъл Джордан, чието състояние е оценено на милиард и 200 милиона долара. Основните доходи на бившия баскетболист са от реклами на спортни стоки и от неговата марка маратонки.

Реалните 850 милиона пък има в сметката на един от най-популярните илюзионисти - Дейвид Копърфийлд. Както отбелязва Форбс, Копърфийлд умело инвестира хонорарите от участията си в колекция магични артефакти. В топ 20 на списанието попадат още американският рапър и продуцент Шон Комс, известен още като Диди, както и Джей Зи, Мадона, Джон Бон Джоуви, вечната Барбара Стрейзанд.

Сред най-богатите американски знаменитости са и известният писател Джеймс Патерсън, голф шампионът Тайгър Уудс, радио-звездата Хауърд Стърн. Класацията на Форбс е подредена единствено по критерия богаташите да са станали такива благодарение на собствената си слава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Канадец удари пума по муцуната, за да спаси кучето си
Канадец удари пума по муцуната, за да спаси кучето си
Проверяват пазарите във Варна за незаконна пиротехника
Проверяват пазарите във Варна за незаконна пиротехника