НОВИНИ

Проверяват пазарите във Варна за незаконна пиротехника

Във Варна от началото на месеца се извършват масови проверки по всички пазари и тържища за продажба на пиротехнически изделия. В обсега им попадат и по-дребните търговци, които предлагат опасните материали. До момента са съставени единствено предупредителни протоколи за правилна употреба. От областната дирекция на МВР във Варна всяка година предупреждават, че има изисквания и към потребителите.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
20:24, 29.12.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Купуването на пиротехнически изделия трябва да става от специализираните магазини, като задължително се проследи дали опаковката е разкъсана или нарушена и дали има проблем със запалващото устройство. Инструкцията за употреба и безопасност пък трябва да е на български език.

Гл. инспектор Илиян Илиев, Областна дирекция на МВР - Варна
"Продажбата в пазари, бараки и павилиони не е регламентирана. Те се продават незаконно там."

С наближаването на Нова година се увеличава и броят на хората, които закупуват фойерверки и пиратки, за да повдигнат настроението си по време на празника. Важно е да се знае, че тези изделия трябва да се запалват със специални драскала или кибрити, а не със запалка.

Гл. инспектор Илиян Илиев, Областна дирекция на МВР - Варна
"Искам да предупредя гражданите тези фойерверки да се използват на открито, да нямат прегради над тях, да не се използват под балкони, да не се използват в закрити помещения. Като се запалват, трябва да се държат ниско долу, не пред лицето и не трябва да се хвърлят по граждани, по групи с хора, тъй като е опасно."

До момента на територията на Варненска област са планувани четири по-мащабни празнични илюминации в градовете Варна, Аксаково, Провадия и Бяла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-богатите знаменитости в класацията на Форбс
Най-богатите знаменитости в класацията на Форбс
GALLUP за нагласите и очакванията на света през 2017 г.
GALLUP за нагласите и очакванията на света през 2017 г.