НОВИНИ

Най-малко 19 загинали и 50 ранени след експлозия на концерт в Манчестър

Най-малко 19 души са загинали, а още 50 са ранени при взрив на концерта на американската певица Ариана Гранде в британския град Манчестър. Местната полиция третира случая като терористичен инцидент.

bnt avatar logo
от Лилия Мустакова
06:12, 23.05.2017
Чете се за: 00:54 мин.
По света

Основната маса от посетителите на концерта са били непълнолетни, а в социалните мрежи се разпространяват съобщения за деца, от които няма сведения и с които родителите не могат да се свържат.

Веднага след получаването на сигнала към залата се отправиха десетки полицейски коли и линейки, както и специален екип за обезвреждане на бомби.

Целият околен район бе блокиран, спряно бе всякакво движение. Гражданите са предупредени да избягват района, движението на влаковете от съседната гара "Виктория" е напълно прекъснато.

Няколко часа по-късно, на друго централно място в града сапьорски екип е извършил контролирана експлозия на друг открит съмнителен пакет, но се оказало че той не е опасен.

Министър-председателят на страната, Тереза Мей, изрази съпричастност към пострадалите на "Манчестър арена", а малко след това прекрати и предизборната си кампания.

Очаква се, в близките часове в резиденцията на премиера да бъде свикано спешно заседание на правителствения комитет за извънредни ситуации, известен като "Кобра".

Ако инцидентът бъде потвърден, като терористичен акт, това ще бъде най-смъртоносната атака във Великобритания от 2005та година насам.

Тогава, атентатори-самоубийци взеха живота на 52-ма души в градския транспорт в Лондон.

Властите съобщават за най-малко 19 загинали и близо 60 ранени.

;

Малко след 22:30 часа местно време, концертната зала "Манчестър арена" беше разтресена от експлозия, малко след края на концерта.

Според очевидци, взривът се е случил във фоайето на залата, в момент, в който зрителите са се отправяли към изходите. Властите съобщават за най-малко 19 загинали и близо 60 ранени.

По данни на парамедиците, оказващи помощ на мястото на инцидента, много от пострадалите са с рани от шрапнели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма данни за пострадали българи при експлозията в Манчестър
Няма данни за пострадали българи при експлозията в Манчестър
Тереза Мей осъди „терористичната атака“ в Манчестър
Тереза Мей осъди „терористичната атака“ в Манчестър