НОВИНИ

НДК ще бъде осветен в оранжево в подкрепа на кампанията срещу насилието над жени

В 17.30 часа утре по инициатива на женската организация Зонта клуб "Света София" НДК ще бъде осветен в оранжево, съобщиха организаторите. С този акт се дава началото на Световната шестнадесетдневка /от 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието над жените, до 10 декември - Световния ден на човешките права/.

bnt avatar logo
от БТА
09:21, 24.11.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
ндк осветен оранжево подкрепа кампанията насилието жени

По цял свят емблематични сгради ще се осветят в оранжево, ще има също акции и дискусии в подкрепа на международната кампания на ООН да се оцвети света в оранжево и на Зонта Интернешънъл - "Зонта казва НЕ на насилието над жени и момичета".

За първа година в кампанията се включва по този нестандартен начин и столицата на България. Идеята именно НДК да засвети в оранжев цвят е на дамите от Зонта клуб "Света София". Целта е повече хора да разберат за кампанията и да се заговори все по-открито за проблема с насилието във всичките му форми. Освен светлините на фасадата на НДК, ще бъде поставен и десетметров транспарант, който ще бъде още един акцент, привличащ вниманието на столичани и гостите на столицата.

От 18.30 ч. утре в хотел "Централ Форум" в София ще има и дискусия на тема "Нови решения за елиминиране на насилието над жени и домашното насилие след подписването на Истанбулската конвенция от България".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганът Ото взе жертви в Панама
Ураганът Ото взе жертви в Панама
40 души загинаха при инцидент на строителна площадка в Китай
40 души загинаха при инцидент на строителна площадка в Китай