НОВИНИ

Нови бомбени заплахи срещу еврейски центрове в САЩ

Единайсет еврейски центрове в САЩ вчера получиха бомбени заплахи и бяха евакуирани, съобщи Франс прес, като се позовава на еврейски организации и представители на властите.

бомбени заплахи еврейски центрове сащ
bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 21.02.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Всички заплахи, отправени по телефона, се оказали фалшиви. ФБР и министерството на правосъдието започнаха разследване, а правителството на президента Доналд Тръмп осъди тези действия.

"Омразата и всякакво насилие, мотивирано от омраза, нямат място в една страна, основана върху обещанието за лична свобода", каза високопоставен представител на администрацията. "Президентът ясно заяви, че тези действия са неприемливи", добави източникът.

Дъщерята на президента републиканец, Иванка Тръмп, която е приела юдаизма, също осъди тези заплахи. "Съединените щати са нация, основана на принципа на религиозната търпимост. Трябва да защитаваме нашите места за богослужение и религиозните центрове", написа тя в Туитър.

От януари досега общо 69 бомбени заплахи бяха отправени срещу еврейски центрове в 27 американски щата и в една канадска провинция, според Асоциацията на еврейските общности в Северна Америка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена загина, след като беше блъсната на тротоар
Жена загина, след като беше блъсната на тротоар
Изграждат временен бетонов път на пътния възел при Кочериново
Изграждат временен бетонов път на пътния възел при Кочериново