Новите подоходни декларации вече са достъпни в сайта на НАП

Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративни данъци за 2017 г. вече са публикувани на сайта на НАП. Това съобщиха от пресцентъра на НАП.

от БТА
14:58, 22.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
новите подоходни декларации вече достъпни сайта нап

От приходната агенция напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април 2018. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код - ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват и 5 на сто отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2018 г.

Формулярите за облагане с корпоративни данъци за 2017 г. също са качени на интернет страницата на Агенцията. Срокът за фирмените декларации е 31 март 2018 г. Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Студенти от Русенския университет вдъхнаха нов живот на стари авточасти
Студенти от Русенския университет вдъхнаха нов живот на стари авточасти
Най-успешното световно турне през 2017 г. е на Ролинг стоунс
Най-успешното световно турне през 2017 г. е на "Ролинг стоунс"