НОВИНИ

Новороденият шведски принц ще се казва Габриел

Най-новият член на шведското кралско семейство ще се казва Габриел, заяви дядо му, крал Карл XVI Густав, цитиран от ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
22:51, 04.09.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
новороденият шведски принц казва габриел

Кралят уточни също, че другите имена на новородения принц ще са Карл и Валтер. Новороденият внук на Карл XVI Густав ще носи титлата херцог на Даларна - "намигване" към майка му принцеса София, която произхожда от тази провинция, разположена северозападно от Стокхолм.

;

Бебето, появило се на бял свят миналата седмица, е вторият син на принц Карл Филип и принцеса София. Първият им син Александър е роден през 2016 г. 38-годишният Карл Филип се ожени за бившия модел София Хелквист, която е с 6 години по-млада от него, през юни 2015 г. След като се омъжи за принца, Хелквист получи титлите принцеса и херцогиня на Вармланд.

;

Принц Габриел е 6-ият внук на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия и е шести поред в наследяването на престола. Карл Филип е второто от трите деца на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия. Карл Филип има две сестри - престолонаследничката принцеса Виктория и принцеса Мадалена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 години от трагедията с кораба Илинден в Охридското езеро
8 години от трагедията с кораба "Илинден" в Охридското езеро
Благодарствена песен - автобиографична книга на Бисер Киров
"Благодарствена песен" - автобиографична книга на Бисер Киров