НОВИНИ

Няма намерени отломки от изчезналия египетски самолет

Издирването на отломки от изчезналия самолет на египетската авиолиния "Иджипт Еър" продължава, след като от компанията опровергаха всички предишни съобщения за намерени останки от машината в Средиземно море. Все още не са ясни причините за трагичния инцидент.

Георги Петров
от Георги Петров
06:13, 20.05.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света
Вицепрезидентът на компанията "Иджипт Еър" Ахмед Адел лично призна, че потвърденото от авиолинията съобщение за открити отломки на изчезналия самолет "ЕърБъс А320" в Средиземно море е било погрешно. Египетският президент нареди на министерството на гражданската авиация и на военните сили да вземат всички необходими мерки за откриването на останки от самолета. В издирването продължават участието си екипи от Гърция и Франция. Държавният глава на Египет разпореди още на следствена комисия по въпроса незабавно да започне разследване на причините за изчезването на самолета.

Все още липсват доказателства в подкрепа на твърденията, че машината е станала обект на терористичен акт, въпреки че вчера египетският министър на авиацията Шериф Фати заяви, че именно организирана атака, а не техническа неизправност, е по-вероятното обяснение за изчезването на самолета. Към тезата се присъедини и единственият кандидат за президентската номинация на Републиканската партия в Съединените щати Доналд Тръмп.

Доналд Тръмп: "Какво се случи преди около 12 часа?! Самолет беше взривен във въздуха. И ако някой си мисли, че не е бил взривен във въздуха, вие бъркате на сто процента. Разбирате ли? Бъркате... на сто... процента."

Извършените в Щатите анализи на сателитни снимки не показаха признаци за експлозия на борда на изчезналия самолет на "Иджипт Еър", но от американска страна побързаха да уточнят, че не изключват никоя хипотеза за причината за катастрофата, включително механична повреда, тероризъм или преднамерени действия на пилота или екипажа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бенефисът на Христо Стоичков събира над 20 футболни знаменитости
Бенефисът на Христо Стоичков събира над 20 футболни знаменитости
Отново ден за матури за зрелостници и седмокласници
Отново ден за матури за зрелостници и седмокласници