НОВИНИ

НЗОК готова с новите договори с аптеките и зъболекарите

Договорният процес тече нормално, категорична е Иванка Кръстева, подуправител на Здравната каса.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
18:09, 20.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още
нзок готова новите договори аптеките зъболекарите


Здравната каса практически е готова с новите договори с аптеките, зъболекарите и общопрактикуващите лекари. От началото на месец април тече срокът, в който всички доставчици на медицински услуги могат да подадат заявления за работа с касата.

Всички заявления от аптеките и зъболекарите вече са подадени. 2335 аптеки в страната вече са сключили договор и са отчели първия си период,съобщи за журналисти на семинар в Пловдив Йорданка Вълчева, и.д. директор на дирекция „Лекарствени продукти, медицински изделия и контрол по предписване и отпускане“

65% от изпълнителите на специализирана и първична медицинска помощ също са пуснали своите документи. Около 80% са вече подадените заявления за болнична и специализирана медицинска помощ. В София, където е районната здравна каса с най-много болници, вече около 75% от лечебните заведения са подали докумени за работа с касата.

Здравната каса провежда обучение на звената си по райони съвместно със служителите на регионалните служби на здравното министерство заради промените в нормативната база от миналата и тази година.

Подуправителят Иванка Кръстева изрази увереност, че договорният процес ще протече нормално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
140 години от Априлското въстание в Кюстендил
140 години от Априлското въстание в Кюстендил
Проф. Владимир Пилософ поема Фонда за лечение на деца
Проф. Владимир Пилософ поема Фонда за лечение на деца