НОВИНИ

Община Пловдив с престижна награда

Община Пловдив получи престижната награда „Лидер в туризма на Балканите“ по време на второто издание на Балкански награди за туристическа индустрия 2016.

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 03.12.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Пловдив получи отличието не само защото е един от най-старите живи градове в Европа, който пази огромно културно и археологическо наследство - повече от 700 културно-исторически забележителности и над 300 000 движими културни паметници, с находки от седем археологически периода, но и заради успешната реализация на поредица от амбициозни проекти, като част от стратегията на Община Пловдив за развитието на града.

Много от забележителностите днес са напълно обновени. „Капана“ се превърна в първият квартал на творческите индустрии в сърцето на града. В напълно обновения Природонаучен музей се намира първият в страната 3D планетариум. Малката базилика и Римският стадион са не само уникални туристически обекти, но и любими места за пловдивчани и гости. В момента усилено се работи по реставрацията на Епископската базилика – най-голямата раннохристиянска базилика на Балканите с която Пловдив ще кандидатства за включването ѝ в списъка на обектите, признати за културно наследство от ЮНЕСКО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цистерна бомба уби 24 души в Мосул
Цистерна бомба уби 24 души в Мосул
4,1 по Рихтер във Франция
4,1 по Рихтер във Франция