НОВИНИ

Цената на топлата вода и парното остава същата и догодина

Цената на топлата вода и парното ще остане без промяна от 1 януари 2017 г. Това съобщи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. По думите му, въпреки че природният газ ще поскъпне с 5%, това няма да окаже влияние върху топлофикациите.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
11:19, 27.12.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Иванов дори обеща цените да останат непроменени до края на отоплителния сезон. От енергийният регулатор обясниха, че няма опасност за газовите доставки на потребителите. От държавното дружество "Булгаргаз" настояваха цената на газа да поскъпне с близо 14% от януари. Регулаторът обаче позволи увеличение от 5 на сто. Газовото дружество изчислява, че така ще натрупа загуба от над 35 млн. лева само за първите три месеца на 2017 г.. Загуби очаква и столичната топлофикация. От дружеството също искат парното и топлата вода да поскъпнат - поне с 2-3 процента.

Иван Иванов - председател на КЕВР: Запазваме цените както на топлинната енергия, така и на високоефективната енергия - тя влияе върху добавката "задължение към обществото", тоест няма да променяме добавката задължение към обществото, оттам няма да променяме и електрическата енергия за битовите и за бизнес потребителите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерти: С 2017 г. трябва да дойде промяната
Експерти: С 2017 г. трябва да дойде промяната
Поклонение пред врачанския митрополит Калиник
Поклонение пред врачанския митрополит Калиник