САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Обвинените в тероризъм сирийци, криели в обувките си германските паспорти

Тримата сирийци, подсъдими за тероризъм, криели в обувките си германските паспорти. Това стана ясно от разпита на гранични полицаи в съда. Сирийците са обвинени в това, че искали незаконно да преминат през страната ни, на път за Ислямска държава и Мюсюлмански братя.

Пенка Ангелова
от Пенка Ангелова
16:39, 02.11.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Полицаите разказаха как през нощта сирийците били засечени от термокамерите да вървят към границата. При появата на патрула опитали да избягат, гонили ги близо 50 метра. После казали, че отиват в Турция, защото майката на единия била настанена в болница. След направена справка станало ясно, че ги издирват. Пред съда сирийците казаха, че граничните полицаи не са се идентифицирали, а паспортите скрили, защото чували, че се крадат. При закрити врата съдът разпита и таен свидетел, който е бил в една килия с подсъдимите.

Детелина Ганчева - прокурор по делото
Той е поискан от прокуратурата, с оглед установяване на обстоятелства предмет на доказване и които се твърдят от обвинението. Каква е целта на пътуването на тримата подсъдими. Те са споделяли това в килията ли? Това не бих могла да изложа.
Ивайло Абаджиев - адвокат
Виждате, че прокуратурата няма съвсем достатъчно силни доказателствата, така че да закове тримата подсъдими. Събират се нови доказателства по време на процеса - ето сега тайният свидетел, който ще бъде разпитван, подхвърлените нови телефони.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Взривиха опасна стара сграда в Силистра
Взривиха опасна стара сграда в Силистра
Испански родители стачкуват против домашните задания на учениците
Испански родители стачкуват против домашните задания на учениците