НОВИНИ

Опозицията в Албания ще продължи протестите в началото на януари

Албанската опозиция ще продължи протестите срещу начина на избор на временен главен прокурор от страна на управляващата Социалистическа партия на вчерашното заседание на парламента, предаде агенция Макфакс.

bnt avatar logo
от БТА
19:31, 19.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
опозицията албания продължи протестите началото януари

Лидерът на опозиционната Демократическа партия Лулзим Баша заяви, че е договорено протестите да продължат през първата половина на януари, но при това отхвърли предложението на бившия премиер Сали Бериша депутатите от опозицията да напуснат парламента. Баша заяви, че вчера социалистите, водени от премиера Еди Рама, са избрали Арта Марку за временен главен прокурор "противно на конституцията".

Рама от своя страна твърди, че вотът е в съгласие с конституцията и упрекна опозицията, че начинът ѝ на реагиране не е от полза за интеграцията на страната в ЕС. Представители на мнозинството информираха, че през април следващата година ще бъде избран нов главен прокурор с мандат 7 години, след като бъде формиран нов съвет на прокурорите, който по конституция избира главния прокурор.

При избора на временен главен прокурор вчера депутати от опозицията хвърлиха димки, а председателката на партия Социалистическо движение за интеграция Моника Круемади /която е съпруга на президента Илир Мета/ замерваше премиера с различни предмети и беше сред най-дейните опозиционни депутати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАН: Системата за предупреждение за замърсяване дава успешни прогнози
БАН: Системата за предупреждение за замърсяване дава успешни прогнози
Превозвачи са готови да протестират, ако гръцките фермери блокират границата
Превозвачи са готови да протестират, ако гръцките фермери блокират границата