НОВИНИ

Осъдиха бивш медицински работник за убийството на 85 пациенти в Германия

В Германия осъдиха на доживотен затвор сериен убиец за смъртта на 85 души. Поради "особена тежест на вината", осъденият е лишен от възможността за предсрочно освобождаване. Той е бил санитар в болница и е умъртвявал пациенти. Мъжът вече излежава присъда за два други случая.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
16:48, 06.06.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Деянията задминават всякакви граници, заяви председателят на съдийския състав в северния германски град Олденбург. С прознесената присъда приключи най-големият процес за серийни убийства в следвоенната история на страната.

Извършителят Нийлс Хьогел сега е на 42 години. Бил е санитар между 2000 и 2005-та и си е представял как ще направи добро впечатление, ако първо инжектира медикамент на някой пациент, така че сърцето му да спре, а след това заедно с лекарите се включи в реанимацията.

Кристиан Марбах е изгубил дядо си вследствие на това. Присъдата днес не го успокоява.

Кристиан Марбах, говорител на близките на жертвите: Предстои завеждане на дела срещу клиниките, в които е работил. Обещах на роднините, че ще изправя пред съда не само убиеца, но и отговорните лица. Много е важно да бъдат издирени и разследвани онези, които позволиха тези убийства да се превърнат в серия.

Жертвите на Хьогел са били между 34 и 96-годишни. За някои той е направил самопризнания, за други твърди, че не си спомня.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загуба за националите беляза дебюта на Балъков
Загуба за националите беляза дебюта на Балъков
ДРУГИТЕ новини: Песента на Делон
ДРУГИТЕ новини: Песента на Делон