НОВИНИ

Още една звезда угасна - отиде си големият Джордж Майкъл

На 53 години внезапно почина британският певец Джордж Майкъл. Открит е в дома си в британското селище Горинг. Предполага се, че причината за смъртта му е сърдечна недостатъчност.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
07:01, 26.12.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Роден е с името Йоргос Кириакос Панайоту. Пътят му към славата започва през 80-те години, когато създава дуета Wham!, заедно с приятеля си от училище Андрю Ридгли. Скоро след това, британското дуо се прочува и отвъд океана. Джордж Майкъл е носител на множество награди Грами, продал е над 100 милиона албуми. Работил е с Арета Франклин, Рей Чарлс, Лучано Павароти и Елтън Джон. В началото на 90-те се отдава на солова кариера, създава десетки хитове.

;

Музикант, текстописец, човек, който впечатляваше и най-острите музикални критици с огромните си вокални възможности. Известен е и с буйния си нрав, склонността към наркотиците и честите си срещи с полицията. Многократно е арестуван за неприлично поведение, но дори от тази част от биографията си, той успяваше да създаде хит. В края на 90-те години признава, че е хомосексуален, което го прави още по-популярен и обичан от феновете му. Джордж Майкъл работеше по следващия си албум с продуцента Ноти бой. Накара милиони хора по света да си припяват "Last Christmas" и си отиде точно тогава - на Коледа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на траур в Русия след самолетната катастрофа в Черно море
Ден на траур в Русия след самолетната катастрофа в Черно море
Британският поп певец Джордж Майкъл почина на 53 години
Британският поп певец Джордж Майкъл почина на 53 години