НОВИНИ

Британският поп певец Джордж Майкъл почина на 53 години

"С голяма тъга можем да потвърдим, че нашият обичан син, брат и приятел Джордж Майкъл почина мирно в дома си на Коледа", съобщава агентът на изпълнителя, цитиран от световните информационни агенции.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
02:58, 26.12.2016
5156
Чете се за: 00:36 мин.
По света
британският поп певец джордж майкъл почина години

Семейството би желало да запази уединение в този емоционален и труден момент, допълва агентът на Джордж Майкъл. Домът на певеца се намираше в селището Горинг. Няма данни да е боледувал. Полицията разглежда смъртта му като необяснена, но не и подозрителна. Тя обяви, че предстои извършване на аутопсия.

Майкъл, чието истинско име е Йоргос Кириакос Панайоту, проби на международната сцена през 80-те години на миналия век с участието си в дуета "Уам!". Негови са хитове като "Last Christmas". Изпълнителят е продал над 100 милиона албуми през близо 40-годишната си кариера, има множество награди "Грами" и Американски музикални награди.

Правил е общи записи с легенди като Арета Франклин, Рей Чарлс, Лучано Павароти и Елтън Джон, който заяви в Инстаграм: "Дълбоко съм шокиран. Загубих скъп приятел". Популярността на поп певеца спадна през 90-те години, но през 2004 г. той се завърна с албума "Patience". Последният му албум "Symphonica", излязъл през 2014 г., стана "златен диск" във Великобритания. Джордж Майкъл работеше по следващия си албум с продуцента Ноти бой.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още една звезда угасна - отиде си големият Джордж Майкъл
Още една звезда угасна - отиде си големият Джордж Майкъл
В Добрич произвеждат български стъклени играчки за елха
В Добрич произвеждат български стъклени играчки за елха