НОВИНИ

Освободените американски затворници от Иран се срещнаха със семействата си

Един от тримата освободени от Иран американски затворници - Джейсън Резайан се видя за пръв път със семейството си снощи в германската военна база. Резайан изчаква в Германия прехвърлянето си у дома след освобождаването му от Иран, договорено в рамките на споразумението за ядрената програма на страната.

bnt avatar logo
от БНТ
07:10, 19.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Ирано-американецът е бивш кореспондент на Вашингтон Поуст в Иран и беше арестуван през 2014 за шпионаж. След над 530 дни в затвора, той и още двама американци - пенсионираният пехотинец Амир Хекмати, който бил арестуван при първото си стъпване в Иран и християнския пастор Сааед Абедини. Освобождаването им беше част от сделката за ядрената програма на Иран, като в замяна американското правителство освободи няколко ирански политически затворници.

Междувременно президентът на Ислямската република Хасан Рохани заяви, че страната му няма да нарушава историческото ядрено споразумение със световните сили, докато и Западът изпълнява задълженията си по него. Това стана след среща с директора на Международната агенция за атомна енергия Юкия Амано в Техеран. Целта на визитата беше да се установи график за инспекции, така че да се гарантира, че всякакви ядрени материали в Иран ще се ползват само с мирни цели.

;

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА В "Гласът на хората без глас: Монтел Уилямс ексклузивно за БНТ"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гласът на хората без глас: Монтел Уилямс ексклузивно за БНТ
Гласът на хората без глас: Монтел Уилямс ексклузивно за БНТ
Повдигат обвинение на нападателя от Перник
Повдигат обвинение на нападателя от Перник