НОВИНИ

От днес властва Огнената Маймуна

По китайския календар днес настъпва Годината на маймуната. Под този знак са родени Юлий Цезар, Леонардо Да Винчи и Байрон. Вижте какво вещае Годината на маймуната, според китайците.

Невена Бонева
от Невена Бонева
20:02, 08.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още
властва огнената маймуна

С огромно преселение на хора, за да празнуват с близките, с молитви и пищни тържества китайците посрещат новата година. Този път тя е под властта на маймуната - деветия знак в китайския зодиак.

"Всички идват тук да докоснат маймуната за късмет. Аз се надявам да съм здравa, всичко да върви според желанията ми и бързо да се омъжа"

Родените в годината на маймуната са амбициозни, общителни, новатори, но и лукави и дори завистливи. Знакът се счита за преуспяващ и много китайци планират да се сдобият с деца точно в неговия период. Астролозите свързват маймуната с дисхармония и несигурност и предсказват изостряне на териториалните спорове в Южнокитайско море, но и решение, защото знакът идва в съчетание с метал и огън и това означава гъвкавост и преодоляване на конфликти. Покрай всички гадания и ритуали за щастие една група хора по света е убедена, че й предстои успех.

д-р Джейн Гудол, приматолог
"Годината ще бъде много добра за всички, които се грижим за маймуните, приматите и животните изобщо. Ще можем да привлечем внимание към чудесните маймуни в Китай и останалата част от Азия, защото те се нуждаят от помощ и трябва да ускорим консервацията".

Природозащитните се надяват, че за застрашените видове от така симпатичните ни животни идват по-добри дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа между два трамвая в София
Катастрофа между два трамвая в София
Без пенсии, заради срив в системата
Без пенсии, заради срив в системата