НОВИНИ

От нашите пратеници: Атентаторът от Манчестър много бързо се е радикализирал

22-годишният Салман Абеди e извършителят на терористичното нападение в Манчестър. Британски гражданин, от семейство на либийски имигранти. Какво е известно за него до този момент вижте в прякото включване на специалния ни пратеник Десислава Апостолова.

bnt avatar logo
от БНТ
09:45, 24.05.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Салман Абеди е роден в Манчестър. Родителите му са избягали от режима на Муамар Кадафи в Либия. Има двама братя и сестра и се предполага, че арестуваният вчера мъж, за който полицията съобщи, без да казва името е именно един от неговите братя. Съседи на семейството разказват, че те са съвсем нормално семейство, но през последните месеци младият започнал да се държи странно. Започнал да вика по улиците "Аллах Акбар".

Имамът на джамията, която той посещава, също каза, че той много бързо се е радикализирал. Същото говорят и неговите състуденти, че той е започнал да носи брада през последните месеци и да се радикализира. Полицията работи по версията дали е работил сам, или е имал съучастници.

Манчестър започва да се връща към нормалния ритъм на живот. Снощи имаше бдение пред кметството. По-късно прерасна в хепънинг. Хората се бяха събрали с плакати "Не на страха", "Манчестър е единен няма да се поддадем на омразата".

очаква се мачът на Манчестър срещу Аякс, който обаче ще се играе в Стокхолм. Вчера и футболистите запазиха минута мълчание в памет на жертвите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов поздрави учители, образователни, културни и духовни дейци във Фейсбук
Борисов поздрави учители, образователни, културни и духовни дейци във Фейсбук
БДЖ за първи път отбелязва Деня на славянската писменост с „Влакът на буквите“
БДЖ за първи път отбелязва Деня на славянската писменост с „Влакът на буквите“