НОВИНИ

От ,,Спаси, дари на" също напускат Обществения съвет на Фонда за лечение на деца

Поредна оставка в Обществения съвет на Фонда за лечение на деца. След като само преди два дни националният консултант по детска нефрология доц.Анелия Буева напусна Обществения съвет, днес от инициативата "Спаси, дари на..." съобщиха, че също ще изтеглят представителя си от Обществения съвет на фонда. Оттам уточниха за ,,Пo света и у нас'', че не възнамеряват да имат свои представител, докато на власт е настоящото ръководство на Министерството на здравеопазването и на Фонда за лечение на деца.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:45, 23.09.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още
Десислава Хурмузова - от инициативата ,,Спаси, дари на,,: Присъствието ни там в настоящия момент не е от полза за децата, защото не можем по никакъв начин да гарантираме на родителите, а ние всъщност представляваме тях в този Обществен съвет, че решенията на Обществения съвет ще бъдат изпълнени. Вече има много случаи, в които се подменят решения на Обществения съвет, предлагат ни се за подпис протоколи, които са с невярно съдържание, защото в тях е записано съвсем различно нещо от това, което сме гласували и цари пълен хаос. Заседанията са едно мъчение, досиетата са неокомплектовани, липсват становища, липсват оферти.

Нели Логофетова - член на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца от квотата на Национална асоциация на децата и младите хора с диабет: Не сме подписвали протоколи за извършените заседания на Обществения съвет. И понеже присъствайки, лично аз пак в лично качество записвам какво съм си гласувала - това не го намирам като отражение и има подмяна. Мотивите за напускане и на двамата членове на Обществения съвет са мотивирани и достатъчно доказани.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи национален събор Млечният път на България през вековете
Първи национален събор "Млечният път на България през вековете"
11 души пострадаха след катастрофа с автобус в Истанбул
11 души пострадаха след катастрофа с автобус в Истанбул