НОВИНИ

Артисти и музиканти в подкрепа на „Усмихни се, Карин дом“

Във Варна за втора поредна година беше открит благотворителния фестивал "Усмихни се, Карин дом". Събраните от него средства ще бъдат използвани за терапеврична помощ на деца с физически и умствени проблеми. Фестивалът, който се провежда в двора на дома, ще продължи до неделя.

bnt avatar logo
от Петя Иванова
19:40, 23.09.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

И тази година на фестивала има фермерски, занаятчийски пазар, както и творческа работилница за най-малките. Щандовете са с органична храна, произведена от малки ферми, а ръчно изработените картини, керамика и стъкло са дело на местни занаятчии.

Велин Пасков
“Обикновено част от нас, които имат продукти след третия ден правят дарение, не защото някой им казва, а защото го правят от сърце за тези деца.“

"Искам да помогна на тези хора, защото заслужават помощта, някой хора наистина се нуждаят от това и затова с огромно желание помогнах."

"Много ми харесват тук сладките и наистина искам да подкрепя тези деца, които имат проблеми."

"Беше страхотно! Хубаво място, където да бъдем със семействата и да се срещнем с приятели."

Фестивалът ще продължи до 25 септември. Входът е срещу дарение от 2 лева, като само в събота ще бъде пет. Тогава е концертът с благотворителното участие на Графа, Мария Илиева, P.I.F. и Тутурутка.

Дневният център към фондацията се посещава годишно от близо 150 деца с различни физически увреждания и поведенчески проблеми. Освен от проекти, фондацията финансира дейността си чрез дарения. По време на фестивала през миналата година бяха събрани над 29 хиляди лева. С тях бяха открити още две групи за деца с различни заболявания като аутизъм и синдром на Даун. Средствата, дарени през тази година, ще помогнат на социалните работници да продължат работата си с децата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 души пострадаха след катастрофа с автобус в Истанбул
11 души пострадаха след катастрофа с автобус в Истанбул
Дете оцеля 3 дни в тайгата
Дете оцеля 3 дни в тайгата