НОВИНИ

Отложиха делото срещу Кирил Рашков

Делото срещу Кирил Рашков, по известен като цар Киро, за хулиганство при опасен рецидив беше отложено. През юни 2014-а година Рашков нападна словесно и физически журналисти, дошли пред дома му в Пловдив, за да проверят сигнал за междусъседска свада. Докато двамата репортери изпълнявали служебните си задължения, Рашков се нахвърлил с ругатни срещу тях и дори започнал да души единия.

bnt avatar logo
от БНТ
11:41, 20.01.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
"На Кирил Рашков е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление, в условията на опасен рецидив, извършено, след като е изтърпял лишаване от свобода, ефективно, за това законът предвижда от 1 до 6 години", каза прокурорът Петко Минев.

На съдебното заседание днес Рашков поиска делото да се гледа по общия ред и заяви, че засега не се признава за виновен. Той настоя да бъдат разпитани всички свидетели и вещи лица. Съдията отложи началото на процеса за 22-ви февруари, защото адвокатът на Рашков не се яви поради заболяване. Ако скандалният бизнесмен се признае за виновен или се съгласи на споразумение, присъдата му може да бъде намалена с една трета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинският съвет в Стрелча с извънредно заседание
Общинският съвет в Стрелча с извънредно заседание
Повече работни места в Кюстендилско
Повече работни места в Кюстендилско