САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Отново отложиха делото срещу акушерката Емилия Ковачева

За втори път съдът отложи делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Тя се изправи пред съда с обвинението, че на 18 април е пребила почти до смърт новородената Никол в частната болница "Софиямед". Защитата на акушерката поиска време, за да се запознае със записите от охранителните камери, които документират ужасяващата нощ.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
19:51, 17.03.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

На предишното заседание адвокатът на акушерката поиска записите от всички камери в болницата, тъй като по делото били приложени само от една. Тази, която документира множеството удари върху малката Никол, които за малко не ѝ струваха живота. Според адвоката на акушерката това не показвало цялата картина от нощта.

Владислав Янев, адвокат на Емилия Ковачева: "Големия обем записи ни се дадоха чак на 10 март, което беше едно много сериозно забавяне, което няма никакво основание".

Емилия Ковачева, акушер - БНТ: Сега ще изгледате ли записите? - Да! БНТ: И Вие ли ще ги гледате с нея? - Да, разбира се!

Прокурор Николай Христов отрече някой да е отказвал достъп до информация на адвокат Янев и коментира поведението му така:

Николай Христов, наблюдаващ прокурор: "Адвокат Янев се държи като добре подготвен ученик, който си е научил урока и навсякъде го повтаря, където и да сме в съдебната фаза. Повтаря едно и също".

Адвокат Янев представи и документи за влошено здравословно състояние на Ковачева.

Владислав Янев, адвокат на Емилия Ковачева: "Тя не е добре, не може да мисли. Не може да спи, непрекъснато я боли главата".
Николай Христов, наблюдаващ прокурор: "В тези документи не пише, нищо смущаващо".

Съдът назначи изготвянето на съдебно-психиатрична експертиза, която да установи състоянието на Ковачева и дали то ѝ позволява да участва в делото. И отказа да замени мярката ѝ за неотклонение "домашен арест", с по-лека.

Емилия Ковачева, акушер - БНТ: Чувствате ли се виновна? Не.

Следващото съдебно заседание е на 18 април. Точно година след фаталната нощ, когато Емилия Ковачева нанася ужасяващи удари на малката Никол.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Световното изкуство в 5000 картички
Световното изкуство в 5000 картички
Русия ще продължи да оказва военна помощ на Башар Асад
Русия ще продължи да оказва военна помощ на Башар Асад