НОВИНИ

Паник бутон пази от агресия по време на сватби в Пловдив

Освен лекари и учители, служителите в ритуалните домове също стават жертва на агресия. Примерът е от Пловдив, където от няколко дни в Дома на младоженците има паник бутон. Той ще помага при евентуално нападение по време на сключване на граждански брак. Вижте повече в следващия репортаж.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
18:25, 04.09.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Бутонът е поставен след като по време на една от сватбите видеооператор започнал да обижда и блъска служител в дома. Необяснимата агресия се породила от факта, че в кадъра, при който се дават пръстените на младоженците, служителят се пречкал.

Румяна Толова, директор на Общинско предприятие „Радостни обреди": Длъжностното лице, което е водило гражданския брак, е прекратило церемонията. Помолило е да се въведе малко ред. В случай, че не се е случило е щяла да прекрати изцяло церемонията, но Слава Богу помощник фотографът е посъветвал своя колега да престане.

Церемонията по сключване на граждански брак трае около 15 минути. При инцидент алармата ще помогне по-бързо да се въдвори ред.

Паник бутонът е свързан със служителите на Общинска охрана. При евентуално нападение те могат да реагират от 3 до 5 минути. Бъдещите младоженци одобряват повишаването на сигурността по време на подобни ритуали. Още повече при церемонии, гарнирани с повечко алкохол. Сигурност има и по време на изнесените ритуали, когато служителите на обредния дом са придружавани от Общинска охрана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боновите книжки може да се проверяват чрез инвестиционен посредник
Боновите книжки може да се проверяват чрез инвестиционен посредник
МВР предлага парите за извънреден труд на полицаите да се променят всяка година
МВР предлага парите за извънреден труд на полицаите да се променят всяка година