НОВИНИ

Координиращ прокурор ще приема сигнали за нападения над медици в София

Координиращ прокурор ще приема сигнали за нападения над медици от центъра за спешна помощ и общинските и държавни болници в София. Това съобщи пред "По света и у нас" изпълняващият длъжността районен прокурор на София Радослав Димов. На длъжността е назначена прокурор Мима Куцкова. Целта на мярката е разследванията за посегателства над медици да приключват в рамките на две седмици.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
17:51, 04.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В случай на нападение над медик, ръководството на болницата или центъра за спешна помощ незабавно трябва уведоми полицията и координиращият прокурор.

Радослав Димов - и.д. районен прокурор на София: "Той осъществява първоначалната координация, тоест набелязването на първоначалните, необходими действия за бързото разследване. След това, самия случай ще бъде приет от друг колега, който ще доведе разследването до финала, а именно до внасянето на акт в съда".

Ако се наложи, координиращият прокурор ще посещава и мястото на инцидента. Очакваният ефект от работата му е бързо разследване и наказание за хората, посегнали на медицински специалисти, обясни Димов. По думите му прокурор Мима Куцкова не е избрана случайно.

Радослав Димов - и.д. районен прокурор на София: "Била е разследващ полицай. Съответно е много добре запозната с възможностите на районните полицаи, по районните полицейски управления."

Куцкова ще бъде на разположение 24 часа. Телефонът ѝ вече е изпратен в здравното министерство, а оттам трябва да стигне до болниците и центъра за спешна помощ в София. За неин заместник е определен прокурор Чудомир Спасов, който ръководи отдела за "Престъпления срещу личността" в Софийската районна прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивска художничка представя творбите си в Благоевград
Пловдивска художничка представя творбите си в Благоевград
Разследващите работят по две версии за убийството във Виноградец
Разследващите работят по две версии за убийството във Виноградец